A-merk (Stegeman)

Augustus 2015

Het vraagstuk

Het A-merk Stegeman heeft eind 2014 een geheel nieuwe productlijn gelanceerd. Bij InMarkt lag het vraagstuk om de productlancering extra below-the-line te ondersteunen.

InMarkt heeft hierin een voorstel gedaan met verschillende activaties gericht op de producten, op lokaal onderscheid en passend in het seizoen. In totaliteit heeft InMarkt drie activaties opgezet, waarvan er een in deze case wordt toegelicht, namelijk de lokale activatie met tailor-made lunchborden. Om de vleeswaren echt op de eettafel te krijgen, heeft InMarkt een activatie ontwikkeld waarbij ondernemers een display met tailor-made lunchborden van dé (voetbal)vereniging ontvingen. De consument kreeg een uniek lunchbord bij aankoop van meerdere nieuwe Stegeman vleeswaren. Een combinatie waarbij het product en het marktgebied van de ondernemer geheel tot zijn recht komen.

Op de winkelvloer

Om de activaties bij de top ondernemers op de winkelvloer te krijgen, heeft InMarkt ook de rol als buitendienst op zich genomen. Deze activatie werd gepresenteerd in een speciaal second-placement display en extra onder de aandacht gebracht met posters en plafondhangers. Dit is allemaal ontzorgt door InMarkt. Naast het POS-materiaal hebben winkels ook een geheel verzorgde demonstratie dag met de vleeswaren van Stegeman kunnen neerzetten. Dit ter kennismaking met de nieuwe producten en ter ondersteuning aan de activatie.

Verschillende ondernemers zijn zeer creatief met de activatie omgegaan. Er werden bijvoorbeeld videofilmpjes gepost op internet en er werden bordjes weggegeven ter kick-off van de activiteit.

Terug van cases

 

Het eindresultaat

Klanten reageerde erg positief op de tailor-made lunchbordjes. Klant: “Mooie bordjes, daar willen mijn zoons iedere dag wel van eten.” Ook de ondernemers hebben deze A-merk activatie als positief ervaren: “Het mechanisme zorgt ervoor dat de consument sneller een 2e pakje vleeswaren koopt.” Deze activatie leidde tot een stijging in de verkoop van Stegeman producten. Dit betekent dat naast de A-merk activatie van Stegeman, ook shopper activatie is gerealiseerd.

stegeman_gangbord