Dutch Arrows

Dutch Arrows bij Plus Postma in Lelystad

Sinds de presentatie van het Dutch Arrows tassen en accessoires assortiment was Jan Postma, eigenaar van PLUS Postma, reeds enthousiast over zijn nieuwste loyaliteitsprogramma. Dit programma sprak in zijn ogen een doelgroep aan die niet vaak mee doen aan een spaarprogramma, namelijk de dames tussen de 25-35 jaar. Een dergelijke hoogwaardige en hogere geprijsde actie heeft hij nog niet eerder op de vloer gehad.

Op de winkelvloer

Jan vindt een prominente plek op zijn winkelvloer voor zijn acties belangrijk, daarom heeft dit spaarprogramma een grote presentatie gekregen op het bekende pleintje van de supermarkt. Hijzelf, zijn medewerkers en zijn consumenten waren enthousiast over het spaarprogramma. Niet alleen waren zijn consumenten complimenteus en enthousiast over de kwaliteit van de producten, maar ook de promotiematerialen werden op die manier ervaren. Zelfs een aantal van zijn medewerkers hebben de producten gespaard.

Jan had het display met de verpakte tassen samen met het showdisplay en de totems, inclusief spaarkaarten, op één locatie verzameld om zo altijd de aandacht op de activiteit te kunnen vestigen. Dit in combinatie met zijn actieve positionering op Facebook en Twitter. Een van zijn posts op Facebook heeft vele likes en positieve reacties opgeleverd, zoals ‘Super leuke actie weer iets nieuws sparen’; ‘Die bruine tas wil ik ook. Dat wordt sparen.’ En ‘Mam kan je bij die plus boodschappen gaan doen?’.

Samenwerking met InMarkt

Op de achtergrond waren er ook wat kwaliteitsproblemen met een van de tassen, echter gaf Jan aan dat dit probleem direct goed door InMarkt is opgelost. Jan heeft InMarkt nog als tip gegeven om nog eens kritisch naar het bestelproces en retourproces te kijken. Dit advies hebben wij ter harte genomen en hier wordt momenteel intern aan gewerkt om dit te verbeteren.