Lokale ondernemer (Cartoontassen Cor Vissers)

Juni 2015

Het vraagstuk

De eigenaar van Plus Sturing wil zich graag op een ludieke wijze lokaal onderscheiden. “Na een half jaar hier ondernemer te zijn, wil ik graag de naamsbekendheid vergroten.” Plus Sturing is gevestigd in Heerlen, het zuiden van het land. De ondernemer heeft naast naamsbekendheid nog een doel voor ogen: “Betrokkenheid met het marktgebied vergroten.” Guus heeft InMarkt ingeschakeld om onderscheidende concepten lokaal in te zetten. Meerdere concepten die bij Plus Sturing op de winkelvloer hebben gestaan, zijn ontzorgt door InMarkt. Onder andere het Unieke Supermarktje en de cartoontassen van Cor Vissers.

Op de winkelvloer

Om te de naamsbekendheid en betrokkenheid met het marktgebied van Plus Sturing te vergroten, wil Guus de verbinding tussen winkel, ondernemer en wijk vergroten. Dit wil hij  realiseren met de cartoontassen tailor-made door de illustrator Cor Vissers. Doordat de tassen tailor-made zijn, heeft de ondernemer de mogelijkheid om lokaal opvallende elementen te gebruiken in deze campagne. Zo is onder andere de lokale speeltuin verwerkt in de illustraties. “Op 1 van de 6 tassen hebben we de lokale speeltuinvereniging gezet.” Ook wordt de plaatsnaam van de winkel benoemd. Deze lokale herkenningspunten activeert de plaatselijke klantenkring van de onderneming. Dit zorgt voor binding en betrokkenheid. Als ondernemer bied je je klantenkring een kleurrijk en handig cadeautje aan, iets wat klanten bijblijft en keer op keer gebruiken.

Terug naar cases

 

Het effect

Guus is tot nu toe tevreden over de activatie die de cartoontassen hebben gerealiseerd. “Ik verwachtte voorafgaand al leuke en spontane reacties van de klanten.” De cartoontassen liggen pas net bij Guus in de winkel. “De eerste reacties zijn zeer positief, maar we zijn er nog niet. De tassenlijn loopt nog.”

361014 front