(Hoofdkantoor) Coop

Het vraagstuk

InMarkt heeft voor Coop in aanloop naar de feestdagen een laagdrempelige landelijke spaaractie ontwikkeld. Klanten van Coop kunnen sparen voor hoge korting op gezelschapsspellen. Deze invulling haakt aan op de behoefte van de consument om rond de feestdagen samen te zijn én voorziet in de vraag naar cadeausuggesties voor de decembermaand.

Op de winkelvloer

Klanten krijgen bij besteding van 5 euro een zegel, met 8 zegels heeft de klant een volle spaarkaart. Tegen bijbetaling heeft men recht op een keuze uit een ruim assortiment aan spotgoedkope spellen van Studio 100 en Identity Games.
De spellen worden in een uniek display gepresenteerd, waardoor dit een hoge attentiewaarde op de winkelvloer heeft. Daarnaast heeft Coop in print en digitaal diverse uitingen ingezet en is er een radiocommercial ingezet op Sky Radio.

3577455_294944_Picture_19397982_

 

 

 

Het resultaat

Al na 2,5 week zijn ruim 10.000 spellen verkocht. De actie wordt door Coop filialen erg positief ervaren. Ook klanten zijn erg enthousiast over deze spellenactie. Richting de kerstdagen verwacht Coop wederom een boost van de spellenverkoop. Voor Coop en InMarkt een invulling die qua timing en invulling naadloos aansluit bij de doelstellingen.