Hoofdkantoor (PLUS)

Het vraagstuk

InMarkt heeft op aanvraag van PLUS hoofdkantoor een lokaal concept ontwikkeld wat aansluit bij de nationale actie van PLUS met perkplantjes. Het vraagstuk was dus: Hoe kan je deze actie lokaal versterken maar ook verlengen? Hiervoor is een activatie ontwikkeld met het tuingereedschap van Gardena die in assortiment en doelgroep perfect aansluit op de actie met de perkplantjes, maar daarnaast ook versterkend werkt. Landelijke en lokale activaties kunnen elkaar versterken wanneer deze goed op elkaar zijn afgestemd.

Op de winkelvloer

Winkelbezoekers kregen bij een besteding van €5 euro 1 zegel. Wanneer de consument een volle spaarkaart had, kon hij/zij Gardena tuinproducten aanschaffen met een korting die opliep tot 65%. De consument heeft kunnen sparen voor producten zoals tuinschepjes, voegenkrabbers, tuinhandschoenen etc. Een aangeklede display waarin de Gardena producten werden gepresenteerd met het bijbehorende POS-materiaal zorgen voor een echte eye-catcher in de winkel.

Het eindresultaat

De activatie is echt gericht op het seizoen en sluit aan bij het nationale programma van Plus hoofdkantoor. Hierdoor zijn de resultaten boven verwachting. De producten zoals de Gardena tuinhandschoen, de houten steel en het schepje zijn echt hardlopers in deze lokale activatie. Ondernemers en consumenten zijn erg enthousiast over de activatie, mede door het assortiment, maar ook door de aansluiting op de nationale actie van PLUS hoofdkantoor.

display Gardena