Jamie Oliver pannen

Jumbo Hamers (Oirschot) – Jamie Oliver pannen

Gesproken met: Pieter van den Oetelaar (bedrijfsleider)

Na een bezoek van de Lokale Marketing Specialist was de keuze voor Pieter van den Oetelaar, bedrijfsleider bij Jumbo Hamers in Oirschot, zo gemaakt. Het loyaliteitsprogramma van de Jamie Oliver pannen actie was een schot in de roos. Dit programma paste goed bij de maaltijden van Jamie Oliver, die tegelijk met de Jamie Oliver pannen werden verkocht. Door dit de combineren, hoopte Pieter dat de actie zou aanslaan.

Op de winkelvloer
De display met de Jamie Oliver pannen werd naast een grote koeling met de Jamie Oliver maaltijden geplaatst. De goede presentatie van de pannen zorgde voor mooie verkoopresultaten, waardoor de display soms zelfs twee keer per dag moest worden bijgevuld. Ze werden zelfs meer verkocht dan de maaltijden van Jamie Oliver. De pannen werden met grote aantallen meegenomen uit de winkel. Hier was Pieter erg blij mee en hij interpreteerde dit als een hele positieve reactie van zijn consumenten.

Pieter stuurde op maandag de verkoopcijfers van de afgelopen weken door naar InMarkt, waarop de organisatie op basis van deze cijfers en de verwachtingen een nieuwe bestelling plaatste. Hierdoor was er voldoende op voorraad, al heeft Pieter de bestellingen wel in de gaten gehouden, omdat de Jamie Oliver pannen soms heel hard gingen. Een tussentijdse bestelling via de telefoon of mail was dan altijd mogelijk. Hij wees zichzelf aan als verantwoordelijke voor de bestellingen, omdat hij de gehele actieperiode aanwezig was in de vestiging.

 

Om de kassières van de juiste informatie van de spaaractie te voorzien, werd het draaiboek bij de kassa neergelegd. Hij heeft voor de volgende actie graag informatiemateriaal voor in de kantine, waardoor alle medewerkers de juiste informatie over de actie konden inlezen tijdens hun pauze. De ervaring leerde hem dat de consumenten altijd standaard vragen over de actie stellen. Dit advies is door InMarkt overgenomen en er worden momenteel kantineposters gemaakt om het winkelpersoneel te informeren.

Samenwerken met InMarkt
Na een uitstapje naar een andere leverancier had Pieter weer de keuze voor InMarkt gemaakt. Dit is hem zeer goed bevallen. Na de actie wordt er in de evaluatie gekeken of er een nieuwe lokale marketingactie in Oirschot wordt gestart.