Lokale ondernemer (Jamie Oliver messen)

Jim Koster van Jumbo Jim Koster in Reeuwijk heeft de actie Jamie Oliver messen op de winkelvloer gehad. Klanten konden hierbij sparen voor een messenset van hoogwaardig staal, van het merk Jamie Oliver. De actie liep 8 weken. Bij iedere 5 euro ontving de klant een zegel, bij 6 zegels had men al een volle spaarkaart. Hiermee kon de klant bijvoorbeeld een Jamie Oliver broodmes, steakmes of keukenschaar aanschaffen tegen kortingen tot 70%.

Over de actie

Jim Koster is erg tevreden over de actie, met name over hoe de actie aansluit bij het imago van zijn winkel en dat deze voor een zeer brede doelgroep aansprekend is.

“Qua imago past de Jamie Oliver actie goed bij Jumbo. Ik zoek altijd naar de verbinding tussen eten en goede, kwalitatieve ‘food gerelateerde non-food’. Een goed voorbeeld van wat deze actie heeft gedaan is dat een klant die hier nooit boodschappen deed, maar heel graag de messen wilde hebben, nu onze klant is.

Ik heb een aantal criteria voor een actie op de winkelvloer. Het moet goed spul zijn, geen rommel. In een winkel met 1,5 keer modaal inkomen moet ik aansluiten op de behoeften van mijn klant. Het belangrijkste is dat iedereen het moet willen hebben.

Daarnaast wil ik als supermarktondernemer continu voor de klant de vraag stellen: wat eten we vanavond?”

Een bijkomend voordeel voor Jim Koster was dat de actie precies in de decembermaand liep. Ook heeft hij er rekening mee gehouden dat het producten zijn die mensen ook leuk vinden om cadeau te doen.
In overleg met InMarkt heeft hij een extra toevoeging aan de actie gegeven: klanten konden hun set te allen tijde compleet maken door de artikelen tegen een gereduceerde adviesprijs te kopen.

Over de samenwerking

Het spaarprogramma Jamie Oliver messen is de eerste actie die Jim Koster samen met InMarkt doet. Deze actie is naar wens verlopen. “De samenwerking verloopt goed. Jullie zijn hier een keer binnengelopen en sprongen eruit met deze actie.” Jim Koster heeft enkele suggesties hoe we nog beter kunnen zijn in informatieverstrekking. Hij was nog niet op de hoogte van de app die we recent hebben gelanceerd. Zijn lokale marketing specialist zal hem hiermee op weg helpen komende week, zodat we hem van nog actuelere informatie kunnen voorzien.

Jamie-Oliver-messen-actie-bij-Plus-de-Wit-te-Nieuwstadt