Lokale ondernemer (Farmies)

Juni 2015

Het vraagstuk

Dennis is eigenaar van de winkel Plus Dennis van Moorsel. Hij heeft InMarkt ingeschakeld om aan de slag te gaan met zijn lokale marketing. “Wij wilden graag lokaal een verschil maken aan de hand van lokale spaaractiviteiten, om zo binding te creëren met onze klanten, zowel onze primaire- als secundaire klanten”, aldus Dennis. InMarkt heeft meerdere concepten verzorgt voor deze ondernemer, zoals de luistersprookjes, Vers & Slim voordeel en de Farmies. Deze concepten zijn gekozen om de marketingdoelen van de ondernemer te realiseren.

Op de winkelvloer

De Farmies hebben vanaf april tot en met mei op de winkelvloer gestaan. De Farmies is een unieke serie van vrolijke boerderijknuffels. Iedere knuffel heeft een eigen persoonlijkheid, bijvoorbeeld Betsy het varken of Penny de kip. De knuffels zijn voor jong en oud en maken hun eigen dierengeluid. Bij een bepaalde besteding krijgen klanten een zegel, waarmee ze kunnen sparen voor een actieprijs op de Farmies. Om de pluche boerderij compleet te maken, kunnen de klanten voor 9 boerderijknuffels sparen. Het Farmies Beestenboel Doeboek laat kinderen kennismaken met de dieren en bestaat uit stripverhalen, kleurplaten en spelletjes. Aan de hand van opvallend POS-materiaal, zoals: posters, een display (gevuld) en totemdisplays, is de actie gelijk goed zichtbaar en kan de ondernemer snel starten. De Farmies worden alleen door InMarkt gedistribueerd, wat ervoor zorgt dat het product verassend en uniek is voor de consument.

Terug naar cases

 

 

Het effect

Dennis is erg tevreden over de resultaten die de concepten van InMarkt hem opleveren. “Alle verwachtingen werden al bij onze allereerste activatie overtroffen. Het blijkt dat onze klanten die deels uit België komen, bijzonder goed ontvankelijk zijn voor onze spaarcampagnes. Dit vertaalt zich dan ook terug in de hoge omzetten die we daarin scoren.” Volgens Dennis heeft InMarkt ervoor gezorgd dat er meer rust kwam, omdat alle campagnes werden ontzorgt. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn omzetgroei van de afgelopen jaren als winkel, mede bereikt is door de succesvolle campagnes van InMarkt. Een grote groep klanten maakt dankbaar gebruik van alle campagnes.”

Famies Dennis van Moorsel