A-merk (Santa Maria)

Augustus 2015

Het vraagstuk

Santa Maria wil een nieuw assortiment aan BBQ producten op de Nederlandse markt introduceren. Het concept overstijgt meerdere categorieën, waardoor hoofdkantoren het op dit moment lastiger vinden om het concept op de markt te zetten. Om het nieuwe assortiment onder de aandacht te brengen en een succescase te bouwen, heeft InMarkt de distributie van het concept op lokaal gebied opgezet en meerdere activaties voor het A-merk Santa Maria ontwikkeld om het concept verder te ondersteunen. Het assortiment van Santa Maria staat van week 20 t/m week 40 2015 op de winkelvloer en wordt in die periode extra onder de aandacht gebracht met drie verschillende activaties.

Op de winkelvloer

Op de winkelvloer maakt de consument kennis met het bijzondere assortiment van de Santa Maria BBQ producten door een speciaal second-placement display en extra POS materialen. Daarnaast ontvingen de consumenten in de eerste weken van de plaatsing een gratis BBQ Rub bij aankoop van een passend stuk vlees. Hierin was de deelnemende ondernemer vrij om deze te koppelen aan het meest passende product, waardoor gedacht werd aan ondernemer en merk.

Terug naar cases

 

 

Het eindresultaat

De nieuwe producten van Santa Maria zijn bij lokale ondernemers op de winkelvloer gezet en hebben zo hun introductie gemaakt op de Nederlandse markt. De eerste activatie staat nu op de winkelvloer en is dus nog on-going. Na de afronding zullen de resultaten met Santa Maria worden geëvalueerd en worden gedeeld.

foto Santa Maria