Portal – Een nieuw facturerings- en herinneringssysteem

Per 12 november 2018 stapt InMarkt over op een nieuw facturerings- en herinneringssysteem, wat onderdeel is van de InMarkt Portal.

Wij hebben onze huidige structuren qua betalingen en herinneringen onder de loep genomen en daarbij geluisterd naar de feedback over onze huidige samenwerking met debiteurenbeheerder Credit Alliance. Hierom hebben wij besloten om over te stappen naar een nieuw systeem.

E-mails

Per 12 november 2018 zullen nieuwe e-mails met facturen als PDF bijlages verzonden worden, waarbij wij een samenwerking hebben opgezocht met Payt. Zij verzorgen het systeem vanuit waar onze facturen en herinneringen verzonden worden. De e-mails blijven gaan naar de contactpersoon die voor financiën bij ons systeem is ingesteld.

Factuurdossier

In dit systeem, wat in de toekomst geheel verbonden wordt met de InMarkt Portal, is het ook mogelijk per factuur een factuurdossier te bekijken. In dit dossier kun je de factuur bekijken, vragen stellen over bijvoorbeeld een ontbrekende pakbon of een missend afleverbewijs. Jouw vragen of reacties en onze reacties op jouw vragen/reacties blijven zichtbaar totdat de factuur voldaan is. Hierdoor zijn alle betrokken collega’s ten alle tijden geheel op de hoogte van de gehele communicatie aangaande de betreffende factuur.

Via een e-mailing zijn alle e-mailadressen die momenteel facturen van ons ontvangen geïnformeerd over deze wijziging.

Heb je vragen over een verzonden factuur?

Bekijk dan via de link in de e-mail het factuurdossier en communiceer via dit dossier met onze collega’s over bijvoorbeeld een ontbrekende pakbon bij de factuur of een afhaalbewijs.

Wat als er een ander factuuradres moet komen?

Ook hiervoor kun je een melding achter laten in het factuurdossier. Deze wijziging wordt dan zo snel mogelijk verwerkt.

Wat als ik mijn facturen per post wil ontvangen?

Ook dit blijft mogelijk indien via e-mail geen optie is. Neem hiervoor contact op met onze collega’s via info@inmarkt.com. Vermeld hierbij de naam van de supermarkt, postcode, huisnummer en plaats om hen van volledige informatie te voorzien.

Kan ik ook op een andere manier dan via de e-mail bij het factuurdossier komen?

Nee, nog niet. Op dit moment is het nog niet mogelijk om via een andere wijze bij het factuurdossier te komen. Op de achtergrond zijn wij aan het werken om dit wel mogelijk te maken via de InMarkt Portal, waarbij dan direct inzage is in alle openstaande facturen en eventuele communicatie hieromtrent. Zodra deze mogelijkheid beschikbaar is, zullen wij dat communiceren.

De kracht van lokale marketing: van verleiden naar binden

 ‘Als ondernemer kun je veel toevoegen aan een dorp of gemeenschap’ 

Onderscheidend vermogen op lokaal gebied wordt steeds belangrijker; de markt verandert in rap tempo, formulekleuren nemen af en de online verkopen juist toe. Daarom ontwikkelt InMarkt loyaliteitsprogramma’s die de shopper specifiek naar uw winkel trekken. Programma’s om de shopper te verleiden.

Spaarprogramma’s vind je overal, vertelt Darek Koster, sales- en marketing directeur bij InMarkt. “Maar wat voegen deze toé aan een winkel, of zelfs een dorp?”, benadrukt hij. “En vooral; hoe verleiden deze de shopper om terug te komen naar specifiek jouw winkel?” Hoe leuk een actie ook is”, onderstreept Nick Leppers, lokale marketingspecialist bij InMarkt, “die lokale verdieping kunnen ze vanuit een hoofdkantoor nooit initiëren. De lokale verdieping die nodig is om het verschil te maken; om de aandacht te trekken van klanten en van niet-klanten.”

Van verleiden naar binden

Als zelfstandig supermarktondernemer kun je dan ook veel toevoegen aan een dorp of gemeenschap, benadrukt Koster. “Dat merk je wanneer je een spaaractie aanpast aan het verzorgingsgebied en deze tegelijkertijd koppelt aan een lokaal goed doel. Door een actie lokaal en dichtbij te maken, ga je van verleiden naar binden.” InMarkt zorgt voor deze binding door zich aan merken te verbinden die je normaal niet op de winkelvloer verwacht, vertelt Leppers. “Of beter gezegd; aan prodúcten die je normaal niet op de winkelvloer vindt. Producten die functioneel en leuk zijn en die bovendien passen bij de mensen die jouw winkel bezoeken.” Mooie HeartBeads-bedels, bijvoorbeeld, vertelt de lokale marketing specialist. “Mooi van kwaliteit, populair bij moeders en dochters en daarom super leuk om samen voor te sparen.” Of Van der Valk-kussens van hotelkwaliteit. “Wie heeft er niet al eens heerlijk op geslapen en hoe relaxt is het als je deze ook thuis op het bed kunt leggen?”

Het gesprek van de dag

Mensen willen ergens over kunnen praten, weet Koster uit ervaring. “Omdat iets opvalt, bijzonder is, persoonlijk aanspreekt…” En dat gesprek breng je op gang door een product dichtbij te brengen en daarmee de verleiding groter te maken, vult hij aan. “Zoals die koppeling aan een goed doel. Oliebollen voor de bewoners van het lokale verzorgingstehuis in december, een sponsorbedrag voor de dorpsgenoten die in juni de Alpe d’Huez gaan beklimmen… Waar het om gaat is dat mensen zich er in kunnen herkennen.” Het gesprek wordt bovendien pas echt een lopend vuurtje wanneer je de aandacht trekt, lees: de consument verleidt, met iets ludieks, benadrukt hij. “Een actie of event waarmee je eveneens de mensen bereikt die elders hun boodschappen doen. Hiermee geef je ze een reden om hun vertrouwde winkel eens in te ruilen voor de jouwe.” Daarom zorgt InMarkt voor zichtbaarheid, vertelt Leppers. “Zowel on- als offline. Door een spaaractie onder de aandacht te brengen via de social media, of door te flyeren in een postcodegebied. Maar ook door zichtbaar te zijn op de winkelvloer met passend POS-materiaal. Zodat je als ondernemer nieuwe en bestaande klanten aantrekt.”

De lokale marketingspecialist zorgt vooral door zichtbaarheid door iets te doen wat niemand anders doet, benadrukt Koster. “Kwaliteitsproducten bieden die iets toevoegen aan een huishouden, het ondersteunen van een lokaal event… ” Maar ook door gekke acties als hele dorp voorzien van ontbijt, verwijst hij naar een recente actie van een PLUS-ondernemer. “Of hartjesballonnen aan de deuren hangen met een leuke voucher tijdens Valentijn.” Functioneel werkt namelijk altijd, weet de sales- en marketingdirecteur. “Wanneer je functioneel echter koppelt aan lokaal en zichtbaar, maak je de behoefte om te sparen, én om naar jouw winkel (terug) te komen, nog groter en verleid je de klant voor de lange termijn.”

Darek Koster, sales- en marketingdirecteur bij InMarkt
Nick Leppers, lokale marketingspecialist bij InMarkt
www.inmarkt.com

De kracht van lokale marketing: zichtbaar door ludieke acties 

‘Die advertentie in de lokale krant doet ’t hem allang niet meer’

Onderscheidend vermogen op lokaal gebied wordt steeds belangrijker; de markt verandert in rap tempo, formulekleuren nemen af en de online verkopen juist toe. Daarom ontwikkelt InMarkt loyaliteitsprogramma’s die de shopper specifiek naar uw winkel trekken. Programma’s die zorgen voor zichtbaarheid.

Dat de duizend in een dozijn-spaarprogramma’s die bij iedere supermarktorganisatie te vinden zijn het verschil niet meer maken, weet InMarkt allang. Daarom creëert de lokale marketingspecialist al jaren loyaliteitsprogramma’s voor supermarktondernemers, die specifiek inspelen op hun verzorgingsgebied. Programma’s waarmee hun klanten kunnen sparen voor waardevolle producten, en die zorgen voor een persoonlijke binding door de koppeling aan een mooi, lokaal doel.

 

Niet alleen de trouwe klanten

Met een spaarprogramma wil je als ondernemer echter niet alleen de trouwe klanten aan je binden, benadrukken lokale marketingspecialisten Robert Hoekstra en Roy Spitters. “Maar ook de mensen die nog niet standaard bij jou in de winkel komen. De ‘zwevende shoppers’, of de shoppers die al jaren loyaal zijn aan een andere winkel.” Daarom zet InMarkt niet alleen spaarprogramma’s op voor specifieke verzorgingsgebieden, met producten die kwalitatief goed en onderscheidend zijn. Maar bedenkt de lokale marketingspecialist eveneens in het oog springende acties om deze spaarprogramma’s extra goed in de kijker te spelen. Door de verbinding te maken met bekende tv-koks als Rudolp van Veen en Giovanni Caminitia, en de koppeling aan tot de verbeelding sprekende merken als Van der Valk. Maar ook door de klant te attenderen op een actie door iets ludieks te organiseren wat niemand anders doet.

 

 

Leuke zichtbaarheid

Die advertentie in de lokale krant doet het ‘m niet meer, leggen de lokale marketingspecialisten uit. “Om anno 2018 op te vallen met een mooie supermarkt-actie, moet je met scherper geschut komen.” Geschut dat opvalt, benadrukken zij. “Omdat het specifiek bij de doelgroep past, maar ook omdat het anders dan anders is. En vooral; leuk!”  “Die nieuwbouwwijk…”, blikt Hoekstra terug op een recente actie van InMarkt. “Waar we, samen met de lokale supermarkt, flyers met ballonnen aan de deuren hingen met ‘welkom in de wijk!’.” Deze actie had niet eens per se iets met sparen te maken, onderstreept hij. “Maar viel gewoon in de smaak omdat het leuk was, omdat de supermarkt op een bijzondere manier zichtbaar werd. En omdat mensen het niet verwachtten.” Leuke zichtbaarheid, vatten de marketingspecialisten dergelijke acties samen. “Waarmee je extra binding creëert met de al loyale klanten, en tevens de mensen bereikt die (nog) niet standaard bij jouw winkel hun boodschappen doen.”

 

Denk outside the box

Hoe effectief dit outside the box-denken daadwerkelijk is, merk je pas wanneer je het gaat doen, benadrukt Spitters. “Zet daarom voor de grap eens een jaar lang dat bedrag dat je normaal uitgeeft aan lokale advertentiekosten opzij”, oppert hij. “En besteed dit aan een mooi evenement of een gepersonaliseerd product; iets ludieks waar de klant echt een herinnering aan heeft! Een kookdemonstratie in de winkel door Rudolph van Veen, of een proeverij met de Italiaanse kok Giovanni Caminita. Laat de klanten sparen voor een ‘eigen’ shopper, of een gepersonaliseerde mok. Geloof me, ook dit vindt men geweldig. Om de simpele reden dat je iets functioneels persoonlijk en bijzonder maakt. Met brood of frisdrank zal niemand zeggen dat het van deze lokale ondernemer komt, maar met een lokale kerstbal die elk jaar de boom in gaat wel.”

Zo bijzonder zelfs, dat sommige klanten de shopper van hun Nederlandse vakantieadres mee naar huis nemen, weten de marketingspecialisten. “We kennen zelfs verhalen van dorpsgenoten die elkaar herkennen door deze boodschappentas. Hey, ga jij ook op vakantie uit ‘Lutjebroek’? Doe jij ook je boodschappen bij ‘Piet’?! Dat is toch fantastisch?” Dat ‘boodschappen doen bij Piet’ is bovendien exact wat InMarkt met het zichtbaar maken wil bereiken, vertelt Hoekstra.

Zorg dat je als ondernemer de strijd gaat winnen van de concurrent, besluiten de lokale marketingspecialisten. En maak je zichtbaar. “Zichtbaar zijn, én blijven, in een marktgebied draait om outside the box-denken”, benadrukken zij. “En met lokale spaarprogramma’s en bijpassende acties, kun je zo zichtbaar zijn als je maar wilt. Op een manier die bij jou als ondernemer past, en die bovendien verder reikt dan die lokale media. (knipoogt) Zoals bijvoorbeeld dat vakantieadres.”

Robert Hoekstra en Roy Spitters
Lokale Marketing Specialisten bij InMarkt

 

 

Portal – Bijbestellingen #2 – Spaarzegels en spaarkaarten bestellen

Vanaf vandaag is het mogelijk om online, via de reeds bekende bijbestelpagina, extra spaarzegels en spaarkaarten gedurende jouw activiteit te bestellen.

De bestelde spaarzegels worden direct doorgezet naar ons magazijn en gaan zo snel mogelijk de deur uit.

Bestelde spaarkaarten dienen eerst te worden besteld en hebben een levertijd van ongeveer 3 tot 4 werkdagen.

Gebruik de link voor bijbestellen in de e-mail die elke maandagochtend naar de contactpersoon bestellingen wordt verzonden. Het is niet mogelijk om spaarzegels of spaarkaarten te bestellen via het doorgeven van verkoopcijfers. Gebruik hiervoor de 2e link in de e-mail, deze gaat direct naar de bijbestelpagina, waarop de artikelen wel zichtbaar zijn.

 

1 2 3 9